Hoe gebruik ik Assignments?
De opdrachtentool gebruik je om gemakkelijk opdrachten te publiceren en na te kijken. Klik binnen een cursus op ‘Assignments’ in de navigatiebalk. Je landt nu op de Assignments homepagina. Hier zie je alle opdrachten die je hebt aangemaakt.Met de knoppen bovenaan kun je acties uitvoeren:
- Klik op New Assignment om een nieuwe opdracht aan te maken.
- Klik op Edit Categories om je categorieën te beheren of nieuwe opdracht categorieën aan te maken.
- Klik op More Actions voor meer opties.Gebruik Bulk Edit als je de naam, categorie, toegang en deadline voor meerdere opdrachten wilt veranderen. Selecteer de gewenste opdrachten en klik op ‘Bulk Edit’. Pas de gewenste instellingen aan en klik op ‘Save’.
Op de Assignments pagina in de lijst van Assignments zie je een aantal kolommen:
- Onder Assignments zie je een lijst met alle opdrachten gegroepeerd per categorie.
- Onder New Submissions vind je de ingeleverde opdrachten die nog niet beoordeeld zijn. Door op het cijfer in de kolom te klikken krijg je de nog te beoordelen opdrachten te zien.
- Onder Completed zie je hoeveel studenten de opdracht hebben ingeleverd.
- Onder Evaluated zie je van hoeveel studenten je (of een van de andere docenten/beoordelaars) deze opdracht hebt beoordeeld.
- Onder Feedback Published zie je van hoeveel ingeleverde opdrachten je (of een van de andere docenten/beoordelaars) de beoordeling hebt gepubliceerd.
- Onder Deadline zie je de deadline voor het inleveren van de opdracht (als je deze hebt ingesteld).
Achter de naam van de opdracht zie je een pijltje en een of meerdere symbolen. De symbolen zijn afhankelijk van de keuzes die je hebt gemaakt bij het maken van de opdracht. Beweeg met je muis over de symbolen voor meer informatie wat ze betekenen. Hieronder staan de betekenissen van de symbolen beschreven. In de afbeelding hieronder zie je hier een aantal voorbeelden van.
- Oogicoon: de opdracht is onzichtbaar voor studenten.
- Organogramicoon: er hangen release voorwaarden aan de opdracht.
- Groepicoon: het betreft een groepsopdracht.
- Sleutelicoon: er zijn studenten met Speciale toegang voor deze opdracht.
- Rozeticoon: er is een score item gekoppeld aan de opdracht.
Klik op het pijltje achter een opdracht om het snelmenu te openen.
Hier heb je veel verschillende opties voor het beheren van de Assignment.
Categorieën menu
Bij Bewerk Categorieën kan je categorieën bewerken, als je deze hebt gemaakt bij een assignment. Bij Add Category zou je categorieën kunnen toevoegen.Als je op het prullenbakje klikt, kan je categorieën verwijderen. Selecteer een categorie eerst voordat je het verwijdert. Klik op ‘Close’.
Opdracht snelmenu
Klik op het pijltje achter de naam van een opdracht om het snelmenu te openen.Klik op ‘Indieningen weergeven’ om de ingeleverde bestanden in de opdracht te zien. Klik op ‘Opdracht bewerken’ om de instellingen van de opdracht te bewerken. Klik op ‘Zichtbaar maken voor gebruikers/Verbergen voor gebruikers’ om de opdracht zichtbaar/onzichtbaar te maken voor studenten. Zij kunnen hun werk nu inleveren, respectievelijk niet meer inleveren. Elke opdracht die je aanmaakt is automatisch verborgen tot je de zichtbaarheid aanvinkt. Je kunt bij Data en voorwaarden beschikbaarheid wel instellen dat de opdracht automatisch vanaf een bepaalde datum zichtbaar is. Klik op ‘Opdracht verwijderen’ om de opdracht te verwijderen.Je kunt verwijderde opdrachten herstellen via het Gebeurtenislogboek. Klik op ‘Opdracht kopiëren’ om de opdracht te kopiëren. Score items en ingeleverde bestanden worden niet mee gekopieerd. Wanneer je een opdracht kopieert, kom je direct in het bewerkingsscherm terecht van de gekopieerde opdracht. Deze opdracht staat automatisch op Onzichtbaar voor studenten, dus je moet de opdracht eerst zichtbaar maken voor studenten. Klik op ‘Gebeurtenislogboek’ om te zien of en wanneer een student diens werk heeft ingeleverd.
Meer acties menu
Klik op het tabblad ‘Meer Acties’ om het menu te openen. Klik op ‘Herordenen’ om de volgorde van de opdrachten te veranderen. Klik op ‘Gebeurtenissenlogboek’ om het gebeurtenissenlogboek in te zien. Deze houdt bij wanneer je een opdracht hebt aangemaakt (Gemaakt), een opdracht hebt verwijderd (Verwijderd), een opdracht hebt hersteld (Hersteld). Klik op ‘Zichtbaar maken voor gebruikers’ om de geselecteerde opdrachten zichtbaar te maken voor studenten. Klik op ‘Verbergen voor gebruikers’ om de geselecteerde opdrachten te verbergen voor studenten. Klik op ‘Verwijderen’ om de geselecteerde opdrachten te verwijderen.
Indieningslogboek
Je kunt op twee manieren naar het Indieningslogboek navigeren: Klik op de opdrachten homepagina op het pijltje naast de naam van de opdracht die je wilt bekijken en selecteer ‘Indieningslogboek’. Of klik op de opdrachten homepagina op de naam van de opdracht die je wilt bekijken. Klik op ‘Indieningslogboek’ in de taakbalk.Het Indieningslogboek houdt voor elk bestand in een opdracht bij: over welke student het gaat (Indiening); wat er gebeurd is met de opdracht (Gebeurtenis), door wie de opdracht is ingeleverd, hersteld of verwijderd (Gewijzigd door), wanneer de opdracht is ingeleverd, hersteld of verwijderd (Datum).
Filter de resultaten die je wilt zien door te klikken op: ‘Ingediend’: geef alle ingeleverde bestanden weer, ‘Verwijderd’: geef alle verwijderde bestanden weer, ‘Hersteld’: geef alle herstelde bestanden weer (voorheen verwijderd en later teruggezet), ‘Gestart’: geeft de starttijden weer van alle uploads. Als je geen filteropties aanklikt, zie je alle bestanden in deze opdracht. Als je een verwijderde opdracht wilt herstellen, kun je dit direct doen door op ‘Herstellen’ te klikken.